Zorg voor jou!

content image

Zorgboerderij

Op onze zorgboerderij kun je wonen, genieten van de dieren, helpen met allerlei werkzaamheden en gezellig samen zijn met andere mensen. Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen hier kan leren en ervaren dat je erbij hoort. Ook jouw inbreng en werk op de boerderij is nuttig, belangrijk en waardevol.

De naam van de zorgboerderij ‘Stay en Pray’ heeft te maken met het geloof. Het betekent ‘verblijven en bidden’. Hier op de zorgboerderij geloven wij in God en zijn Zoon Jezus. We vertrouwen op Hem in ons dagelijks leven. Dat willen we o.a. laten zien door vriendelijk met elkaar om te gaan en er voor elkaar te zijn. Ook lezen we elke dag uit de bijbel en bidden we met en voor elkaar.

Uit welke kerk je ook komt het maakt niet uit: je bent welkom! Ook wanneer je niet gelooft ben je van harte welkom om mee te werken op de boerderij. Wel willen we graag dat je dan respect hebt voor wat we hier geloven en doen. Wanneer je hier wilt komen wonen zouden we het wel fijn vinden wanneer je geloofd in God.

 

content image

Woonzorg

Boerderij

Op dit moment wonen er al zes mensen op de zorgboerderij. Zij wonen in het nieuw verbouwde schuurgedeelte. Zij hebben elk een eigen appartement. In het woonzorgappartement heb je een mooie kamer en hebt je eigen badkamer en keukentje. 

We koken en eten we samen en in de gezellige gemeenschappelijke keuken/woonkamer. 

We hebben in totaal 8 appartementen en deze zijn dus nog niet allemaal bewoond. Er is dus nog ruimte voor jou! 

Begeleiding

Wanneer je bij ons komt wonen maak je niet alleen kennis met de medebewoners maar ook met je begeleiders. Van de begeleiders woont er ook een echtpaar in de boerderij. Dat betekent dus dat er altijd iemand is bij wie je terecht kunt. Ook ’s nachts is er een slaapwacht die je kunt roepen als dat nodig is. Samen met je persoonlijk begeleider wordt er een begeleidingsplan opgesteld en zorgen ervoor dat je je heel snel thuis voelt! Er is ook een mogelijkheid om mee te doen aan de dagbesteding op de zorgboerderij.

 

content image

Dagbesteding

Wat kun je bij ons doen?

Dieren

Op de zorgboerderij is er van alles te doen! Denk maar aan het verzorgen en knuffelen van onze dieren. We hebben hier op de zorgboerderij o.a. :  kippen, konijnen, geitjes, cavia’s, poezen, hangbuikzwijntjes en een paard (Femke) en pony (Beauty).  Wanneer je vaker werkt bij Femke en Beauty is er ook de mogelijkheid om op Femke te rijden.

Werkzaamheden rondom de boerderij

Rondom de zorgboerderij is er veel te doen zoals gras maaien en het terrein netjes houden. Ook hebben we een grote houtkachel waar hout voor gezaagd en gekloofd moet worden. 

Verzorgen van moes- en siertuin

We verbouwen hier groenten en fruit in onze moestuin. Dat is best veel werk en daar kunnen we dus ook wel wat hulp bij gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld de tomaatjes en aardbeien geplukt hebt kunnen we ze met zijn allen dezelfde dag nog eten. Om de boerderij heen hebben we een tuin met veel planten die ook verzorging nodig hebben. Lijkt het je leuk om te werken in de moes- siertuinen? Kom dan eens langs om een kijkje te nemen!

Bakken en koken

Wanneer je het leuk vindt om te bakken en te koken dan kan dat ook. We bakken wel vaker lekkere koekjes en cakes of koken een heerlijke maaltijd en eten die gezellig met zijn allen op!

Creatief

Wanneer je het leuk vindt om creatief te zijn door bijvoorbeeld te schilderen of iets moois te maken kom dan eens langs om te vertellen wat jij leuk vindt. Dan gaan we samen met jou kijken wat de mogelijkheden hier voor zijn. Wekelijks komt er ook een vrijwilligster om samen met de groep lekker creatief bezig te zijn. Zij heeft de opleiding activiteitenbegeleiding gedaan en bedenkt en voert samen met de groep leuke ideetjes uit. 

Overig

In de toekomst breiden we de camping uit, komt er een bed en breakfast en komen er (slaap) zalen bij. Je kunt dus in de toekomst ook huishoudelijke- keuken- terras en schoonmaak taken bij ons komen doen. Misschien vindt je het leuk om gasten te ontvangen? Dat kan dan ook. Maar eerst wordt de boerderij nog verder verbouwd.

Soms ondernemen we met zijn allen ook een leuke activiteit buiten de zorgboerderij. Dan gaan we met zijn alleen bijvoorbeeld een ochtend of middag bootje varen, bowlen, naar de dierentuin of naar een museum.

 

content image

Dagindeling

Hoe ziet een dag er bij ons uit?

We beginnen onze dag om 08.30 uur met de dagopening. We lezen dan een stukje uit de bijbel en beginnen de dag met gebed terwijl we dan koffie en thee drinken. Na de werkbespreking gaat iedereen lekker aan het werk. Om 10.30 hebben we een kwartiertje pauze waarna we weer lekker aan de slag gaan. Om 12.00 uur houden we een lunchpauze en eten met zijn allen een broodje. Om 12.30 uur is dan de pauze voorbij en gaan we weer aan de slag! Ook 's middags een korte pauze van een kwartier. Om 15.45 sluiten we de dag af met een heerlijk kopje thee. De dagbesteding eindigd om 16.00 uur. 

 

content image

Voor wie?

Woonzorg:

Voor de woongroep hebben we een heel verschillend aantal mensen bij elkaar in diverse leeftijden. Als je één keer bij ons woont, mag je blijven zo lang je wilt! 

Dagbesteding:

Wanneer je 18 jaar of ouder bent kun je bij ons komen werken op de zorgboerderij. We zijn open op maandag tot en met vrijdag. In overleg met bijvoorbeeld je ouders of jeugdzorg kunnen ook jongeren aan de slag in dagbesteding.

 

content image

Neem een kijkje!

Wanneer je het leuk vindt mag je gerust eens komen kijken bij ons op de zorgboerderij. Bel of vul hieronder het contactformulier even in dan geven wij je vrijblijvend een rondleiding. Je bent van harte welkom! 

tel: 0511-431630

mob: 06-47495090

 

Informatie/aanmelden

Lijkt het je leuk om bij ons te gaan werken of wonen en wil je eens bij ons om het hoekje kijken of wil je wat meer weten? Neem dan eens contact met ons op! Via het contactformulier hieronder.