Woongroep

content image

Boerderij

Op onze zorgboerderij hebben we acht woonzorgappartementen. Drie appartementen liggen op de begaande grond en hebben een eigen tuin en de vijf andere appartementen bevinden zich op de eerste verdieping.  

Iedere bewoner heeft zijn eigen appartement met slaapkamer, kitchenette, douche en toilet. Er is een gezamelijke woonkamer met keuken waar met de woongroep gekookt en gegeten wordt. De gezellige tuin op het zuidoosten is voor privé gebruik van de bewonersgroep. Voor hen is daarmee een eigen woonhoek, voldoende privacy en rust verzekerd.  

 

 

content image

Zorgaanbod

Wij willen de deelnemers aan de woonzorg zo zelfstandig mogelijk laten functioneren en hen alleen daar te ondersteunen waar dat nodig is. De bewonersgroep is gericht op samen leven en werken in het groter geheel van een christelijk vormingscentrum. Er is ruimte voor een ieder om zich te ontplooien in eigen tempo. We werken vanuit een vaste dagstructuur. Het begeleidend echtpaar (Henk en Bertineke Sikkema) wonen eveneens intern. Zij hebben een eigen dienstwoning aan de voorzijde van de zorgboerderij. Zij kunnen ten alle tijde de woonzorg via hun eigen woning bereiken. Vrijwilligers en familie worden actief betrokken bij het zorgproces en zijn hartelijk welkom!

De zorgfacturatie (via PGB) is gescheiden van wonen. De deelnemer woonzorg ontvangt een aparte factuur voor de zorg en voor de huur.

Deelname aan woonzorg is mogelijk met een ZZP VG 3 t/m 6 uit de WLZ en mogelijk met sommige GGZ inidcaties. Een WMO indicatie pakket A en C via MO zaak is ook een optie.

De zorg die gegeven wordt bestaat uit:

- 24-uurs nabijheid en ’s nachts oproepbaar;

- woonondersteuning volgens de indicatie en volgens het samen opgestelde   begeleidingsplan met individuele groepsbegeleidin;

- dagbesteding binnen de ruime mogelijkheden op het eigen terrein;

- waar nodig overleg met een gedragskundige.

 

Toelating woonzorg 

Voordat er deelname aan de woongroep kan plaatsvinden gaat er een zorgvuldige voorbereiding aan vooraf. Deze bestaat o.a. uit:

- kennis maken met elkaar op de locatie,

- het uitwisselen van informatie,

- het houden van een intakegesprek,

- het maken van een keuze,

- het checken van de juiste en geldige (CIZ) indicatie en toekenningbeschikking,

- het maken van praktische afspraken en akkoord met de samenlevingsregels,

- het tekenen van het zorgcontract en de huurovereekomst.