Ons team

content image

Hallo, even kort voorstellen in wie ik ben geworden en wat ik heb gedaan in 64 jaar leven? Ik ben Henk Sikkema. Komend jaar ben ik 41 jaar gehuwd met Bertineke. We hebben vier gehuwde kinderen en een negende kleinkind is op komst. Daar zijn we natuurlijk super blij mee! Ik heb eerder zeven jaar als leraar lichamelijke opvoeding gewerkt, zes jaar fulltime in een pastoraal centrum, zes jaar als voorganger van een pinkstergemeente en negen jaar als coördinator zorgbegeleiding in de gehandicaptenzorg. Altijd met en tussen mensen.  Verder hebben we de visie voor Stay & Pray ontvangen en werken die elke dag verder uit. Ik geef, samen met Bertineke, met veel plezier dagelijks leiding aan het geheel en laat me daarbij inspireren vanuit mijn geloof in Jezus Christus. Dat laatste is eigenlijk alles bepalend en daar ligt vanaf mijn eenentwintigste levensjaar al mijn grootste passie. We zitten nu in ons achtste jaar op Stay & Pray en zien een droom werkelijkheid worden. Het is een spannende en uitdagende tijd, hard werken, veel bidden en vertrouwen dat geloven wordt omgezet in een tastbare en reële werkelijkheid.

content image

Hallo ik ben Cobie Wiersma, 48 jaar oud en getrouwd met Tjemme van der Meer. Ik heb twee prachtige kinderen.

Ik ben 28 jaar werkzaam geweest op Nieuw Toutenburg te Nooordburgum. Eerst heb ik gewerkt als ziekenverzorger bij demente bejaarden. Daarna heb ik nog 7 jaar gewerkt als woonbegleider op een kleinschalige woongroep met bewoners die Korsakov hebben. Sinds juli 2015 werk ik als verzorgende IG bij de thuiszorg. Sinds 1 april ben ik werkzaam op Stay & Pray en zie dit echt als God's leiding. Ik ben er van overtuigd dat dit echt Gods plan is! In de leiding die ik bied, sta ik niet stil bij fouten die er zijn gemaakt of beperkingen, maar kijk ik juist naar de mogelijkheden! Structuur, veiligheid en positiviteit geven zijn voor mij belangrijke aspecten binnnen mijn werk. Daarnaast sta ik voor gezelligheid en humor! 

Foekje Janse, persoonlijke stukje volgt z.s.m.

content image

Hoi, ik ben Bertineke, ik ben 61 jaar oud en ben best blij met deze leeftijd! Waarom? Omdat ik merk dat je alles wat je geleerd hebt kunt gebruiken. Ik zou niet graag alles weer opnieuw willen leren ontdekken. Gewoon, omdat  niet alles gemakkelijk gaat. Doordat ik een verstandelijk gehandicapt zusje heb, zij scheelt maar 1,5 jaar met mij, ben ik van jongs af aan opgegroeid met mensen met een verstandelijke beperking. En ik heb ook altijd met hen gewerkt. Vandaar mijn bewogenheid, enthousiasme, hoop en  liefde ik voor hen heb en de mogelijkheden die ik voor hen zie. En bovenal weet ik dat de Here God dat allemaal voor hen heeft. Ik ben 41 jaar getrouwd met mijn lieve man Henk. We hebben vier kinderen (drie zonen en een dochter) zij zijn getrouwd en daardoor hebben we drie lieve schoondochters en een lieve schoonzoon en negen kleinkinderen! Dus zijn wij erg gezegend. De droom die ik had gekregen van de Here God in 1994 wordt hier op Stay & Pray met de woongroep en zorgboerderij verwezenlijkt, daar ben ik erg dankbaar voor.

content image

Even kennis maken

Ik ben Jelly-Ann Schothorst,  sinds 1 November 2017 ben ik het team komen versterken bij Stay and Pray.  Ik ben getrouwd met Eddy Schothorst en moeder van drie prachtige kinderen, Samuel, Yentl en Noa.  Ik ben  zo’n  25 jaar werkzaam binnen de gehandicapten zorg en heb op veel verschillende groepen gewerkt, waardoor ik veel  ervaring heb opgedaan met verschillende ontwikkeling niveaus en bijkomende handicaps. Ik vind het geweldig  om bij Stay and Pray te mogen werken. In een omgeving waar de Heer Jezus centraal staat. Een veilige woonomgeving waarin er aandacht en zorg is voor de bewoners en deelnemers. Mijn diepste motivatie is dat deze bijzondere mensen gezien mogen worden. Dat er vanuit relatie met hun Schepper en met ons er herstel mag plaats vinden op de gebieden waar zorg nodig is. 

content image

Hallo allemaal! Ik ben Egbertje Kutsch Lojenga, 36 jaar oud. Ik ben getrouwd met Ilai en heb 3 prachtige kids. Na de middelbare school heb ik eerst de opleiding SPW 4 activiteiten begeleider gedaan en daarna de opleiding PABO gevolgd. Ik heb 7 jaar met veel plezier voor de klas gestaan. Allerlei verschillende groepen gedraaid, bouwhoofd geweest maar was na verloop van tijd echt toe aan een nieuwe uitdaging. Mijn ouders zijn de oprichters van Stay & Pray en ik heb vanaf het begin deze stichting een zeer wam hart toegedragen. Toen er een vacature vrij kwam, was dit voor mij gelijk duidelijk 'hier wil ik werken!' Ik ben nu 6 jaar werkzaam als teamleider en als groepsbegeleider. Ik geloof enorm in dit 'project' en vind het een eer dat ik mag meedenken/bouwen en werken op Stay & Pray. Ik zie uit naar alle nieuwe initiatieven die  Stay & Pray in de toekomst nog zal gaan oprichten.